Courgette enchiladas met pulled chicken
Ingrediënten (per persoon):
-
150 gram kipfilet
-
25 gram ui
-
300 gram courgette
-
60 gram rode salsa
-
40 gram geraspte kaas 30+
-
25 gram crème fraiche light
-
2 el olijfolie
-
Gedroogd komijnzaad
-
Chilipoeder
-
Koriander
-
Teentje knoflook
-
Zout
-
Peper
-
Leg de kipfilet in een kookpan en vul deze met water tot de kip net onder water ligt.
-
Breng dit aan de kook en laat dit 10-12 minuten koken tot de kip niet meer roze is.
-
Giet de pan af en laat de kip afkoelen. Scheur vervolgens met twee vorken de kip in stukjes.
-
Verwarm de over voor op 175 graden.
-
Verwarm de olie in een grote pan en fruit daarin de ui met een snufje zout.
-
Doe de komijnzaad en de chilipoeder in de pan. Pers de knoflook, voeg dit ook toe en roer goed door.
-
Voeg de pulled chicken toe met 3/4 van de salsa. Roer goed door tot de saus goed over de kip is verdeeld.
-
Maak met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette (in de lengte).
-
Leg voor elke rol 2 á 3 plakken overlappend op een plank.
-
Schep een eetlepel van de pulled chicken aan het uiteinde van de plakken en rol deze voorzichtig op. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat.
-
Garneer de rolletjes met de overgebleven salsa en strooi de fetakaas erover.
-
Stop de rolletjes 20 minuten in de oven.
-
Serveer met wat crème fraiche en verse koriander.
Voedingswaarden:
Kcal |
Koolhydraten |
Eiwit |
Vetten |
Vezels |
559 |
27 gram |
56 gram |
25 gram |
3 gram |
Mede mogelijk gemaakt door: Elmnts lifestyle hub
https://www.elmntslifestyle.nl