Dit gerecht heb ik zelf samengesteld en kun je qua ingrediënten wisselen, het is maar net waar je zin in hebt.
Poke bowl / home made
Ingrediënten (per persoon):
- 50 gram ongekookte sushirijst
- 20 gram wortel / peen julienne zelf snijden of kant en klaar gesneden halen
- 1/4 komkommer
- 4 rolletjes Surimi krab (uit groot verpakking)
- 60 gram Zeewiersalade
- 150 gram Zalmfilet
- sushi/vis azijn - van de hanos Mino tonussen sanbaizo (voor de zalm)
- Kameya Orginal - Wasabi Furikake - rijsttopping met wasabismaak (voor de zalm)
- Sojasaus
- Wasabi
- 15 gram Conimex gebakken uitjes
- Saitaku Nori snack of Saitaku Nori snack with buckwheat
- Mayo limoen ( van de hanos - Apollo mayo limoen koriander aroma)
- variatie tip: gebruik 25 gram Zeekraal
- variatie tip: je kunt bijvoorbeeld kip vervangen voor de zalm, marineer de kip lekker en bak deze goud bruin.
- variatie tip: +/- 30 gram crispy mais
Bereidingswijze:
1. Sushirijst / koken zoals op de verpakking (vaak is het 15 minuten koken met een deksel, belangrijk is om de deksel niet van de pan te halen en 15 minuten laten koelen in de pan met deksel erop). Daarna af laten koelen (koud is het lekkerste).
2. Verdeel een klein laagjes sushi op de bodem van je schaaltje.
Van alle ingrediënten maak je zijn eigen hoekje (het mooiste resultaat krijg je als je kleuren afwisselt).
3. Wortel / Peen julienne snijden of uit een kant en klaar zakje stop je in een hoekje.
4. Komkommer in kleine blokjes snijden, deze leg je daarnaast.
5. Surimi krab in reepjes trekken en leg je weer daarnaast en zo ga je verder.
6. Zeewiersalade toevoegen
7. Saitaku Nori snack of Saitaku Nori snack with buckwheat, verkruimelen
8. Avocado snijden in plakjes en leg deze mooi neer
9. Gemarineerde zalm ( in sushi azijn - van de hanos Mino tonussen sanbaizo) mengen met Kameya Orginal - Wasabi Furikake - (rijsttopping met wasabismaak)
In het midden plaatsen
10. Gebakken uitjes toevoegen in het midden (over de zalm)
11. Sojasaus mengen met een klein beetje wasabi in een schaaltje, en dit over het geheel schenken
12. Maak het af met Mayo limoen ( van de hanos - Apollo mayo limoen koriander aroma), klein beetje verdelen over het gehele gerecht