Gevulde courgette met gehakt
Ingrediënten (per persoon):
-
200 gram courgette (ongeveer 1 kleine courgette)
-
100 gram mager rundergehakt
-
100 gram tomatensaus
-
10 gram geraspte mozzarella
-
Teentje knoflook
-
Paar blaadjes basilicum
- Paar cherrytomaatjes
-
Verwarm de oven voor op 220 graden.
-
Snijd de courgette door de helft en lepel het midden eruit.
-
Bak het gehakt en de knoflook gaar en voeg de tomatensaus toe. Bak dit voor ongeveer 10 minuten.
-
Leg de courgettes in een ovenschaal en schep het gehakt in de courgettes.
-
Leg een paar door midden gesneden cherrytomaatjes erop en strooi de mozzarella erover en bak dit voor ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven.
-
Maak het geheel af met verse basilicum.
Voedingswaarden:
Kcal |
Koolhydraten |
Eiwit |
Vetten |
Vezels |
344 |
19 gram |
27 gram |
17 gram |
3 gram |