Kip caprese style met courgetti

Ingrediënten (per persoon):

  • 100 gram kipdijfilet

  • 40 gram mini mozzarella

  • 250 gram courgette spaghetti

  • 100 gram cherrytomaten

  • 5 gram rode pepers (afhankelijk van je smaak)

  • 2 gram gedroogde oregano

  • Teentje knoflook

  • Paar blaadjes verse basilicum

  • Peper en zout


Bereidingswijze:
    1. Strooi wat zout over de courgette spaghetti om het vocht te onttrekken en zet even opzij.

    2. Snij de kipdijfilet in stukjes en de rode peper en knoflook fijn.

    3. Verwarm een pan en bak de kipdijfilet zonder olie.

    4. Doe de knoflook, rode peper, zout, peper en de helft van de oregano bij de kip. Bak tot de kip goudbruin is.

    5. Snij ondertussen de tomaatjes en mozzarellaballetje door de helft.

    6. Voeg de tomaatjes en de andere helft van de oregano bij de kip en bak ongeveer 2 minuten mee.

    7. Leg de courgette spaghetti op een bord en doe daarover de kipdijfilet en de tomaatjes (of bak het even mee met de kipdijfilet voordat je het op je bord legt).

    8. Maak het geheel af met de mozzarellaballetje en de blaadjes basilicum.

    page15image13128page15image13288page15image13448

    Voedingswaarden:

    page16image1104

    Kcal

    Koolhydraten

    Eiwit

    Vetten

    Vezels

    321

    19 gram

    33 gram

    13 gram

    3 gram

    Mede mogelijk gemaakt door: Elmnts lifestyle hub
    https://www.elmntslifestyle.nl