Kip caprese style met courgetti
Ingrediënten (per persoon):
-
100 gram kipdijfilet
-
40 gram mini mozzarella
-
250 gram courgette spaghetti
-
100 gram cherrytomaten
-
5 gram rode pepers (afhankelijk van je smaak)
-
2 gram gedroogde oregano
-
Teentje knoflook
-
Paar blaadjes verse basilicum
-
Peper en zout
Bereidingswijze:
-
Strooi wat zout over de courgette spaghetti om het vocht te onttrekken en zet even opzij.
-
Snij de kipdijfilet in stukjes en de rode peper en knoflook fijn.
-
Verwarm een pan en bak de kipdijfilet zonder olie.
-
Doe de knoflook, rode peper, zout, peper en de helft van de oregano bij de kip. Bak tot de kip goudbruin is.
-
Snij ondertussen de tomaatjes en mozzarellaballetje door de helft.
-
Voeg de tomaatjes en de andere helft van de oregano bij de kip en bak ongeveer 2 minuten mee.
-
Leg de courgette spaghetti op een bord en doe daarover de kipdijfilet en de tomaatjes (of bak het even mee met de kipdijfilet voordat je het op je bord legt).
-
Maak het geheel af met de mozzarellaballetje en de blaadjes basilicum.
Voedingswaarden:
Kcal |
Koolhydraten |
Eiwit |
Vetten |
Vezels |
321 |
19 gram |
33 gram |
13 gram |
3 gram |