Pasta met tomaat en basilicum

DIT HEB JE NODIG

 

1 rode ui

250 g cherrytomaatjes

2 flinke handen basilicum

2 knoflookteentjes

200 g (volkoren) spaghetti

400 g gepelde tomaten (uit blik)

250 ml bouillon

2 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas

EN ZO DOE JE HET

Pel en halveer de rode ui en snijd in ringen. Halveer ook je cherrytomaatjes.

Pel en pers de knoflook. Scheur wat blaadjes basilicum in stukken.

Doe alle ingrediënten behalve de Parmezaanse kaas in een grote hapjespan. Voeg de bouillon als laatste toe. Breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.

Zet de pan op een middelhoog vuur en breng het geheel aan de kook.

Als de boel kookt, laat je je eenpanspasta 10 minuten zachtjes pruttelen. Blijf er wel bij en roer alles zo nu en dan goed door.

Na 10 minuten is je pasta als het goed is gaar (tenzij een langere kooktijd op de verpakking staat vermeld, houd dan die tijd aan)!

Serveer de pasta met de Parmezaanse kaas.