Sushisalade
- 250 g sushirijst
- 5 el rijstazijn
- 1 tl zout
- 1 tl kristalsuiker
- 2 kropjes babyromainesla
- 4 el wasabimayonaise (fles 265 ml)
- 1 el water
- 1 komkommer
- 300 g verse zalmfilets
- 2 el Japanse sojasaus
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 norivel
Bereidingswijze:
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en blijf 3 min. omscheppen.
- Verwijder de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in dunne repen. Leg de slareepjes op een ruime, platte schaal. Meng de wasabimayonaise met het water en sprenkel de helft over de sla. Verdeel de sushirijst over de sla. Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in lange repen en vervolgens de repen in smalle reepjes van ca. 6 cm. lang. Verdeel over de rijst.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Verdeel de zalm in stukjes, besprenkel met de sojasaus. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Leg op de salade. Scheur het norivel in stukjes en strooi over de salade. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise.
Variatietip:
De salade is ook lekker als lunchgerecht.
Combinatietip:
Lekker met extra sojasaus en extra wasabimayonaise.
Bewaartip:
Je kunt de salade tot en met het besprenkelen van de zalm met sojasaus voorbereiden. Vlak voor de picknick bak je thuis de zalm. Of je bakt ’m op de barbecue. Verdeel de stukjes norivel en avocado ter plekke over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 62 g
- vet 40 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 840 mg
- vezels 6 g