Verse tortelloni met geroosterde groenten
4 personen
910 kcal
20 min. bereiden, 15 min. oventijd
Wat heb je nodig
500 g cocktailtomaten
3 e milde olijfolie
2 sjalotten
2 courgettes
2 tl gedroogde oregano
250 g gerookte spekreepjes
800 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
500 g verse tortellini con formaggio e noci
Keukenspullen
bakpapier
Hoe maak je het
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomaten aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
2. Snijd ondertussen de sjalotten in de lengte in dunne parten. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakken van 1 cm dik. Schep de sjalot en courgette om met de oregano, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Leg na 5 min. oventijd bij de tomaten op de bakplaat.
3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. op laag vuur goudbruin
en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Verwarm de tomatenblokjes met paprika 5 min. op laag vuur. Roer af en toe. Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus.
5. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de geroosterde groenten en het spek erop.