Zalm teriyaki
Ingrediënten:
-
100 g volkoren noedels
-
2 zalmfilets
-
2el teriyakisaus
-
1 kleine broccoli
-
1 teen knoflook
-
100 g groene aspergetips
Bereidingswijze:
-
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Leg de zalmfilets op een bord en besmeer ze goed met de teriyakisaus. Bestrooi met wat peper en zout en laat even marineren.
-
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 5 minuten.
-
Pel en pers de knoflook. Verwarm een scheut olie in een wok- of koekenpan en fruit de knoflook hier zo'n 2 minuten in.
- Voeg de broccoli en aspergetips toe en bak nog 5 minuten mee. Bestrooi met wat peper en zout.
-
Verwarm ondertussen nog een scheut olie in een andere pan en bak hierin de zalmfilets in zo'n 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
-
Verdeel de noedels over twee borden, schep de groenten erop en leg de zalmfilet ernaast. Drizzle over het geheel naar smaak nog wat teriyakisaus.