Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Ingrediënten: 
  • 100 g volkoren noedels
  • 2 zalmfilets
  • 2el teriyakisaus
  • 1 kleine broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 100 g groene aspergetips

 

Bereidingswijze:

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de zalmfilets op een bord en besmeer ze goed met de teriyakisaus. Bestrooi met wat peper en zout en laat even marineren.
  • Breng ondertussen een pan met water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 5 minuten.
  • Pel en pers de knoflook. Verwarm een scheut olie in een wok- of koekenpan en fruit de knoflook hier zo'n 2 minuten in.
  • Voeg de broccoli en aspergetips toe en bak nog 5 minuten mee. Bestrooi met wat peper en zout.
  • Verwarm ondertussen nog een scheut olie in een andere pan en bak hierin de zalmfilets in zo'n 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Verdeel de noedels over twee borden, schep de groenten erop en leg de zalmfilet ernaast. Drizzle over het geheel naar smaak nog wat teriyakisaus.